Σχεδιάζοντας ένα άλμπουμ γάμου, τι να προσέξετε

Σχεδιάσατε κάθε λεπτομέρεια στον γάμο σας και καταλήξατε να έχετε υπέροχες φωτογραφίες γάμου. Δυστυχώς όμως οι φωτογραφίες αυτές θα καταλήξουν να είναι σε έναν φάκελο ενός σκληρού δίσκου και θα τις δείτε ελάχιστες φορές. Σκοπός των φωτογραφιών είναι να τυπώνονται, να γίνονται ένα υπέροχο άλμπουμ όπου θα ξαναζείτε την κάθε στιγμή ξεφυλλίζοντας το.

Ένα σωστά σχεδιασμένο άλμπουμ γάμου θα αφηγηθεί την ιστορία σας από την αρχή και είναι κάτι που θα δώσετε στα παιδιά σας και στις επόμενες γενιές. Για αυτό τον λόγο δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο να φτιάξουμε ένα ποιοτικό και διαχρονικό άλμπουμ γάμου. Καταλαβαίνουμε ότι η επιλογή των φωτογραφιών και ο σχεδιασμός του άλμπουμ μπορεί να σας φαίνεται μια δύσκολη υπόθεση, ας δούμε μαζί λοιπόν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Σωστή επιλογή των φωτογραφιών

Κάτι που θεωρούμε αυτονόητο είναι να διαλέξετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Αρχίστε επιλέγοντας 20-30 φωτογραφίες που σας αρέσουν πιο πολύ. Πηγαίντε με το ένστικτό σας, σε αυτό το σημείο δεν παίζει ρόλο ποια στιγμή της ημέρας σας ήταν ή ποιος είναι μέσα σε αυτές, θέλουμε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες!

Σειρά τώρα έχει να επιλέξετε τις φωτογραφίες που δίνουν ταυτότητα και την ατμόσφαιρα που είχατε την ημέρα του γάμου σας. Μπορείτε να συμπεριλάβετε φωτογραφίες που δείχνουν τον στολισμό, τις λεπτομέρειες και τα συναισθήματα σας.

Επόμενο βήμα στην επιλογή σας είναι να προσθέσετε φωτογραφίες με όλα τα σημαντικά σημεία του γάμου σας. Ψάχνετε τα σημεία που θα αφηγηθούν και θα «δέσουν» την υπέροχη ιστορία σας, όπως οι προετοιμασίες σας, η είσοδος σας στην εκκλησία, τα σημαντικά σημεία του μυστήριου,  η είσοδος σας στην δεξίωση και φυσικά το πάρτυ σας. Προτείνουμε σε ένα ψηφιακό άλμπουμ γάμου με 25 σαλόνια να επιλέξετε περίπου 80-90 φωτογραφίες που θεωρούμε ότι είναι το ιδανικό.

Αφηγηθείτε την ιστορία του γάμου σας

Μέσα από τα σαλόνια του άλμπουμ σας δίνεται η ευκαιρία να αφηγηθείτε όλα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα. Η καλύτερη σειρά να βάλετε τις φωτογραφίες σας είναι χρονολογικά, αρχίστε από την αρχή της μέρα σας μέχρι το τέλος. Στόχος μας εδώ είναι κάθε σελίδα να συνδέεται με την επόμενη και όπως βλέπετε το άλμπουμ από τα αριστερά προς τα δεξιά να νιώθετε ότι βλέπετε μια ιστορία να εκτυλίσσεται. Κάθε σαλόνι πρέπει να έχει φωτογραφίες σχετικές μεταξύ τους, για παράδειγμα αν έχετε συμπεριλάβει μια φωτογραφία που γελάτε με κάτι ή συγκινηθήκατε καλό είναι να συμπεριλάβετε και τη φωτογραφία με αυτό που σας έκανε να νιώσετε έτσι.

Μην κάνετε υπερβολές στα άλμπουμ σας

Θεωρούμε ότι το ιδανικό άλμπουμ γάμου πρέπει να έχει 3 κύρια συστατικά, να είναι καλαίσθητο, να αφηγείται την ιστορία σας και να είναι διαχρονικό. Προσπαθήστε να μην υπερβείτε τον αριθμό των φωτογραφιών που σας προτείνει ο φωτογράφος γάμου σας. Όσο λιγότερες φωτογραφίες έχετε τόσο καλύτερα θα αναδειχθούν μιας και αν βάλετε παραπάνω φωτογραφίες το άλμπουμ σας θα καταλήξει να είναι υπερβολικά φορτωμένο. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να προσθέσετε παραπάνω φωτογραφίες βάζοντας μερικά επιπλέον σαλόνια.

Σημαντικό είναι να προσέξετε και τον σχεδιασμό του άλμπουμ και ποτέ μα ποτέ μην βάζετε φωτογραφίες να μπλέκονται μεταξύ τους η να πέφτουν η μία πάνω στην άλλη. Κάτι τέτοιο είναι ξεπερασμένο και δεν δείχνει τις φωτογραφίες όπως πρέπει, μην ξεχνάτε ότι ένα minimal λευκό άλμπουμ χωρίς περιττά γραφικά ή κείμενο θα είναι πάντα διαχρονικό και καλαίσθητο.

Εξώφυλλα ψηφιακού άλμπουμ γάμου, minimal ή με φωτογραφία;

Κάθε φωτογράφος γάμου που σέβεται τη δουλεία του και τον πελάτη του πρέπει να παρέχει μια ευελιξία στα άλμπουμ του. Η τάση της εποχής είναι να πηγαίνουμε σε πιο λιτά εξώφυλλα σε δερματίνη, ύφασμα ή ακόμα και ξύλο. Πάνω τους μπορείτε να χαράξετε τα ονόματα σας μαζί με την ημερομηνία του γάμου σας ή να το εξελίξετε προσθέτοντας κάποια στοιχεία από τον γάμο σας όπως το μονόγραμμα σας μαζί με κάποιο γραφικό.

Μπορείτε βέβαια να ακολουθήσετε έναν πιο κλασικό σχεδιασμό επιλέγοντας την αγαπημένη σας φωτογραφία για εξώφυλλο. Αρκετά τυπογραφεία προσφέρουν τη δυνατότητα εκτύπωσης σε δερματίνη και σε plexiglass που σίγουρα θα κάνει το εξώφυλλο σας να ξεχωρίζει.

Τέλος αν θέλετε το άλμπουμ του γάμου σας να ξεχωρίζει αλλά και να διασφαλίσετε ότι θα μείνει αναλλοίωτο στον χρόνο μπορείτε να προσθέσετε ένα κουτί που θα ταιριάζει στην αισθητική του εξώφυλλού σας.

Τα αγαπημένα μας σαλόνια γάμου

Το να σχεδιάζουμε άλμπουμ γάμου είναι κάτι το ξεχωριστό για εμάς, μας δίνεται η ευκαιρία να αφηγηθούμε την ιστορία σας και να σας δώσουμε κάτι χειροπιαστό που θα συγκεντρώνει όλα όσα ζήσατε εκείνη την μέρα. Αν θέλετε να πάρετε ιδέες για τα δικά σας άλμπουμ γάμου, παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα αγαπημένα μας δείγματα άλμπουμ γάμου.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ψηφιακά άλμπουμ μας; Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε στο φωτογραφικό μας στούντιο στο Ίλιον, να σας δείξουμε τη δουλεία μας και φυσικά να δούμε μαζί όλες τις λεπτομέρειες του γάμου σας.

Μοιραστειτε αυτο το αρθρο
γάμος στην γλυφάδα

Ψάχνετε φωτογράφο για τον γάμο σας;

γάμος στην Σίφνο

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και μαζί να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις που θα κρατήσετε για μια ζωή.

Φωτογραφικές ιστορίες αγάπης, όμορφες στιγμές, συμβουλές και τα πρόσφατα νέα μας. Καταλαβαίνουμε το άγχος σας και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να ανεβάζουμε χρήσιμα άρθρα ή φωτογραφίες που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα τον γάμο σας η τη βάπτιση σας.

Διαβαστε περισσοτερα