Σχεδιάζοντας έναν γάμο εν μέσω κορωνοϊού (Covid-19)

Αδιαμφισβήτητα το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Ο κορωνοϊός (covid-19) άλλαξε πολλά πράγματα στο πρόγραμμα μας και έκανε αρκετές ζωές να παγώσουν.

Δυστυχώς, με τα τελευταία δεδομένα ο κορωνοϊός από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει και όλοι ελπίζουμε να περιοριστεί αρκετά η δράση του και να συνεχίσουμε τις ζωές και τα όνειρα μας. Τη χρονιά που μας πέρασε είδαμε ζευγάρια να αναβάλουν τα σχέδια τους για το 2021 και άλλα να πηγαίνουν κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και να κάνουν τον γάμο τους, όπου τελικά ήταν υπέροχος (εσάς που κάνατε τον γάμο σας το 2020 σας αγαπάμε λίγο παραπάνω!).

Λίγες μέρες πριν το 2021 θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικές σκέψεις μας για τη χρονιά που έρχεται και να δώσουμε μερικές συμβουλές για όλα εκείνα τα ζευγάρια που σχεδιάζουν τον γάμο τους την ερχόμενη χρονιά.

Ονειρευτείτε και προγραμματίστε τη ζωή σας

Καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση είναι δυσάρεστη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προγραμματίσετε το μέλλον και να κάνετε τα όνειρα σας. Μη μένετε στάσιμοι και μην αναβάλλετε τα σχέδια σας, η στασιμότητα δημιουργεί ψυχολογική κόπωση και δυσάρεστη διάθεση.

Αρχίστε ξανά να κάνετε σχέδια, η οργάνωση γάμου παρά την κούραση που ίσως έχει είναι μία από τις πιο ευχάριστες περιόδους για κάθε ζευγάρι. Κρατήστε την αισιοδοξία σας και βάλτε όλες αυτές τις όμορφες πινελιές που έχετε σκεφτεί για αυτή τη μοναδική ημέρα. Εάν σχεδιάζετε να κάνετε τον γάμο σας το καλοκαίρι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να κάνετε τα ραντεβού σας με τους επαγγελματίες αλλά και να συγκεντρώσετε όλες αυτές τις ιδέες που έχετε αποθηκεύσει στο Pinterest τον τελευταίο καιρό.

γάμος εν μέσω κορωνοϊού

Οργάνωση γάμου μέσω Skype

Αν αναρωτιέστε πως θα γίνει όλο αυτό με τα υπάρχων μέτρα τότε η τεχνολογία είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουμε προσαρμόσει τις υπηρεσίες μας έτσι ώστε να κάνουμε τα ραντεβού μας ηλεκτρονικά μέσω skype. Μπορείτε να κάνετε την έρευνα σας, να συγκεντρώσετε τους επαγγελματίες που ενδιαφέρεστε και να κάνετε όλα τα ραντεβού σας χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από τον καναπέ σας.

Εμείς, ως φωτογράφοι γάμου έχουμε ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της δουλείας μας και μπορείτε να δείτε μέσω skype (ή κάποιας άλλης πλατφόρμας που σας εξυπηρετεί) ψηφιακά άλμπουμ, βίντεο γάμου και φυσικά είμαστε στη διάθεση σας να σας λύσουμε όλες τις απορίες σχετικά με τη φωτογράφιση γάμου, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας.

φωτογράφος γάμου Ίλιον

Μη μένετε απροετοίμαστοι

Σε αυτό το σημείο θα μας πείτε ναι αλλά αν δεν είναι όλα όπως τα φανταζόμαστε το καλοκαίρι; Σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα να μην πάνε όλα όπως τα έχετε σχεδιάσει. Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να πάνε όλα καλά! Ένα πράγμα είναι το σίγουρο ότι θα είστε μαζί με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας, με λίγους η πολλούς φίλους και θα γιορτάζετε όλοι μαζί το νέο σας ξεκίνημα.

Καλό θα ήταν για το 2021 κάθε ζευγάρι που προγραμματίζει τον γάμο του να έχει δύο σενάρια στο μυαλό του, το πρώτο σενάριο που όλα θα είναι τέλεια και το δεύτερο που θα περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται ότι και αν γίνει! Σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα πλάνο γάμου με τους καλεσμένους που θα θέλατε να έχετε και ένα ακόμα πλάνο “έκτακτης ανάγκης” με 100-150 κοντινούς φίλους και συγγενείς έτσι ώστε να μη βρεθείτε ποτέ απροετοίμαστοι.

γάμος covid κόβιντ

Ένας μικρότερος γάμος (micro wedding) ίσως είναι ο ιδανικός για εσάς

Μην έχετε στο μυαλό σας ότι ένας πετυχημένος γάμος πρέπει να έχει 300+ καλεσμένους. Όσα χρόνια φωτογραφίζουμε έχουμε δει ότι οι περισσότεροι γάμοι που κρατάνε μέχρι το πρωί είναι αυτοί με τα λιγότερα άτομα που όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα αφήνοντας στην άκρη τις τυπικότητες. Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε γράψει περισσότερα για τους γάμους με λίγους καλεσμένους, αξίζει να το διαβάσετε!

Θετική διάθεση, ο καλύτερος σύμμαχος σας

Εάν έχετε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια και έχετε κάνει όλα τα παραπάνω τότε μην σας ανησυχεί τίποτα. Αποβάλλετε το περιττό άγχος και μην πέφτετε στην παγίδα των fake news, μείνετε μόνο στις επίσημες ενημερώσεις και αυτές με μέτρο. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε με τα τωρινά μέτρα ενώ ο γάμος σας είναι σε 5 ή 8 μήνες μιας και από ότι βλέπετε κάθε μήνα αλλάζουν τα δεδομένα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας πούμε για άλλο ένα θετικό που έχετε σε σχέση με τους γάμους του 2020, αυτό είναι ότι τίποτα πλέον δεν είναι πρωτόγνωρο! Η χρονιά που μας αφήνει ίσως βρήκε λόγω κορωνοϊού αρκετούς επαγγελματίες απροετοίμαστους και πολλά ζευγάρια στην αβεβαιότητα αλλά παρόλα αυτά τα καταφέραμε και φωτογραφίσαμε υπέροχους γάμους. Αν ένα πράγμα είναι σίγουρο για την επόμενη χρονιά είναι ότι οι γάμοι που έπονται θα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και μαζί θα δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις.

Φωτογράφιση γάμου στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα
Μοιραστειτε αυτο το αρθρο