Επεξεργασία φωτογραφιών, κάτι που σίγουρα πρέπει να διευκρινήσετε με τον φωτογράφο του γάμου σας

Ένα νέο ζευγάρι που ψάχνει φωτογράφο γάμου συχνά συγκρίνει διάφορους επαγγελματίες και λαμβάνει πολλές διαφορετικές προσφορές όπου μερικές φορές είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρουν αλλά και την τιμή. Κάθε φωτογράφος γάμου δουλεύει διαφορετικά τον τρόπο που παραδίδει τις φωτογραφίες του, άλλοι προτιμούν να δίνουν τις φωτογραφίες όπως ακριβώς βγήκαν από την φωτογραφική μηχανή και άλλοι να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους.  Ας δούμε μαζί τι σημαίνει η επεξεργασία των φωτογραφίων που θα συναντήσετε στις προσφορές σας και γιατί είναι τόσο απαραίτητη.

Επεξεργασία φωτογραφιών, γιατί είναι απαραίτητη;

Το κομμάτι της επεξεργασίας των φωτογραφιών θα λέγαμε ότι είναι μια χρονοβόρα και απαραίτητη διαδικασία το ίδιο σημαντική με την φωτογράφιση. Οι φωτογραφικές μηχανές δεν δίνουν πάντα σωστές φωτογραφίες και κατά την γνώμη μας αν δεν επεξεργαστούν οι φωτογραφίες σε μια φωτογράφιση τότε η φωτογράφιση για εμάς είναι ημιτελής. Ο φωτογράφος αφού φωτογραφίσει τον γάμο ή την βάπτιση σας πρέπει να δουλέψει μία-μία τις φωτογραφίες βελτιώνοντας και διορθώνοντας τα χρώματα (color correction), την φωτεινότητα (exposure, shadows, highlights) και το καδράρισμα (crop) όπου είναι απαραίτητο έτσι ώστε οι φωτογραφίες που θα λάβετε να είναι άψογες.  

Λήψη + Επεξεργασία = Η φωτογραφική ταυτότητα ενός φωτογράφου γάμου

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος που η επεξεργασία των φωτογραφιών είναι απαραίτητη στις φωτογραφίες που παραδίδουμε στα ζευγάρια μας είναι ότι μόνο έτσι μπορούμε να προσθέσουμε το δικό μας ύφος. Μια φωτογραφική μηχανή είναι ρυθμισμένη από τον κατασκευαστή να δώσει συγκεκριμένα χρώματα και ύφος, τις περισσότερες φορές όμως θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να δώσουμε τους δικούς μας τόνους με τα κατάλληλα presets που θα κάνουν τη δουλειά μας ξεχωριστή.

Κάνοντας το όραμα μας πράξη

Αρκετές φορές όταν φωτογραφίζουμε μας έρχονται στο μυαλό δημιουργικές ιδέες και εικόνες που θέλουμε να κάνουμε πράξη. Κάποιες από αυτές τις φορές βγει μια φωτογραφία όπως ακριβώς την έχουμε φανταστεί είναι φυσικώς αδύνατο και σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει δράση το Photoshop δίνοντας μας πραγματικά άπειρες δημιουργικές δυνατότητες.

Ρετούς και διορθώνοντας τις ατέλειες

Το επόμενο βήμα αφού επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες και σας δώσουμε τις μακέτες των ψηφιακών σας άλμπουμ είναι να ασχοληθούμε με το ρετούς. Κοιτάμε το κάθε σαλόνι ξεχωριστά και διορθώνουμε όλες τις ατέλειες όπως γυαλάδες, σπυράκια, αντικείμενα στο background που πρέπει να αφαιρεθούν και δεν γινόταν να τα αποφύγουμε κατά την φωτογράφιση. Τέλος σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να δουλέψουμε χρωματικά τις μακέτες σας και να σιγουρευτούμε ότι θα έχουμε μια σωστή εκτύπωση σύμφωνα με τα χρωματικά προφίλ του τυπογραφείου μας.

Με αυτό το άρθρο ελπίζουμε να δώσαμε μία καλύτερη εικόνα για τον τρόπο που δουλεύουμε και να σας βοηθήσαμε να καταλάβετε γιατί είναι απαραίτητο να γίνει μια χρωματική επεξεργασία σε όλες τις φωτογραφίες του γάμου ή της βάπτισης σας. Την επόμενη φορά που θα συγκρίνετε τις προσφορές μεταξύ των φωτογράφων γάμου που ενδιαφέρεστε μην ξεχάσετε να τους ρωτήσετε αν επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους, συχνά μια χαμηλή τιμή μπορεί να σημαίνει ότι ο φωτογράφος παραλείπει αυτό το πολύ σημαντικό βήμα.

Μοιραστειτε αυτο το αρθρο
γάμος στην γλυφάδα

Ψάχνετε φωτογράφο για τον γάμο σας;

γάμος στην Σίφνο

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και μαζί να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις που θα κρατήσετε για μια ζωή.

Φωτογραφικές ιστορίες αγάπης, όμορφες στιγμές, συμβουλές και τα πρόσφατα νέα μας. Καταλαβαίνουμε το άγχος σας και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να ανεβάζουμε χρήσιμα άρθρα ή φωτογραφίες που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα τον γάμο σας η τη βάπτιση σας.

Διαβαστε περισσοτερα