Οργάνωση γάμου, ο απόλυτος οδηγός βήμα – βήμα

Η στιγμή που περιμένατε μόλις έφτασε, είπατε το μεγάλο ναι και κάπως έτσι αρχίζει ένα υπέροχο ταξίδι με τον σύντροφο σας. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσετε την οργάνωση του γάμου σας. Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα δείτε ότι υπάρχουν άπειρες πληροφορίες και είμαστε σίγουροι ότι στο μυαλό σας θα βρίσκεται η εξής ερώτηση «και τώρα; Από που να αρχίσω;». Μην ανησυχείτε! Τα τελευταία χρόνια έχουμε φωτογραφίσει πάνω από 150 γάμους, έχουμε βοηθήσει αρκετά ζευγάρια με τις συμβουλές μας και τώρα ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε και εσάς. Φτιάξαμε μια βήμα – βήμα λίστα για την οργάνωση γάμου με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και ο γάμος σας θα είναι υπέροχος!

Οργάνωση Γάμου – Περιεχόμενα

12-14 μήνες πριν τον γάμο σας – Οργάνωση γάμου το αρχικό πλάνο

1) Επιλέξτε την ημερομηνία σας

Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να επιλέξετε τον μήνα που θέλετε να προγραμματίσετε τον γάμο σας, συζητήστε με τον αγαπημένο σας και σημειώστε 3-4 ημερομηνίες που σας αρέσουν. Αν επιλέξετε Παρασκευή θα βρείτε πιο εύκολα διαθέσιμη ημερομηνία και σίγουρα πιο οικονομικά, από την άλλη αν επιλέξετε Σάββατο θα πρέπει να αρχίσετε την αναζήτηση χώρων και επαγγελματιών από νωρίς μιας και είναι η μέρα με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Τέλος, εάν επιλέξετε την Κυριακή θα πετύχετε περίπου τις ίδιες τιμές με το Σάββατο αλλά θα βρείτε πιο εύκολα διαθεσιμότητα. Ψάχνετε την κατάλληλη ώρα για τον γάμο σας; Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με τις καλύτερες ώρες γάμου που σίγουρα θα σας βοηθήσει.

2) Επιλέξτε τους κουμπάρους σας

Μπορείτε να επιλέξετε ένα ή παραπάνω κοντινούς σας ανθρώπους να γίνουν κουμπάροι σας, η εκκλησία δε θέτει κάποιο περιορισμό σε αυτό. Συζητήστε με τον σύντροφο σας και επιλέξτε ανθρώπους που ξέρετε ότι θα είναι δίπλα σας και αισθάνεστε άνετα μαζί τους, θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση του γάμου σας και σε ότι χρειαστείτε.

3) Ορίστε το budget σας

Δείτε τα οικονομικά σας, μιλήστε με τις οικογένειες σας και δείτε πόσα χρήματα θα δαπανήσετε για τον γάμο σας. Δε χρειάζεται να μπείτε σε λεπτομέρειες από τώρα, κάντε μια πρώτη εκτίμηση και θα ξαναδείτε το οικονομικό αργότερα όταν θα αρχίσετε να παίρνετε προσφορές γάμου. Αν δεν έχετε διαβάσει το άρθρο μας για τα έξοδα γάμου τότε είναι μια καλή εισαγωγή για το τι να περιμένετε.

4) Υπολογίστε τους καλεσμένους σας

Ένα βασικό κριτήριο που θα καθορίσει το κόστος του γάμου σας είναι οι καλεσμένοι. Θα κάνετε ανοιχτό η κλειστό γάμο; Συζητήστε με τον σύντροφο σας, φτιάξτε ο καθένας την λίστα με τους καλεσμένους που θέλει, αφαιρέστε τα διπλά ονόματα και επεξεργαστείτε τις τελικές επιλογές. Να ξέρετε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να καλέσετε όσους σας κάλεσαν, είστε υποχρεωμένοι όμως να καλέσετε ανθρώπους που είστε κοντά και θα χαρούν το ίδιο με εσάς για τον γάμο σας.

Pro tip: υπάρχουν και αρκετές εφαρμογές για κινητό ή υπολογιστή που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση του γάμου σας, συγκεκριμένα στους καλεσμένους μπορείτε να δοκιμάσετε το Zola.

5) Ιδέες γάμου – Οργάνωση γάμου

Το Pinterest θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος! Ξεκινήστε την αναζήτηση σας και κρατήστε όσα σας άρεσαν. Ανάλογα με την εποχή του γάμου σας επιλέξτε το θέμα και το στυλ που θέλετε να έχει. Μη φοβηθείτε να βάλετε την προσωπική σας πινελιά, άλλωστε είναι η μέρα σας! Επίσης μην παραλείψετε να δείτε τα 3 πολύτιμα social & web εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει για εσάς.

10-12 μήνες πριν τον γάμο σας – οργάνωση γάμου, τα απαραίτητα

1) Εκκλησία, χώρος δεξίωσης, κτήμα γάμου

Όπως καταλάβατε το επόμενο βήμα στην οργάνωση του γάμου σας είναι να επιλέξετε τον χώρο που θα σας φιλοξενήσει. Μπορείτε να επιλέξετε τον γάμο σας στην πόλη σας ή ακόμα και σε κάποιο νησί. Σας προτείνουμε να βρείτε μια κοντινή απόσταση μεταξύ εκκλησίας και χώρου δεξίωσης, με αυτόν τον τρόπο δε θα χάσετε πολύ ώρα στις μετακινήσεις σας και δε θα ταλαιπωρήσετε τους καλεσμένους σας. Επίσης, μπορείτε να σκεφτείτε και την πιο βολική λύση, το να κάνετε τον γάμο σας σε ένα κτήμα γάμου. Τα περισσότερα από αυτά έχουν εκκλησάκι μέσα που μπορεί να γίνει ο γάμος σας και με το που τελειώσει το μυστήριο εσείς και οι καλεσμένοι σας θα συνεχίσετε κατευθείαν στη δεξίωση.

Αν ψάχνετε κτήμα γάμου στην Αθήνα τότε αξίζει να ρίξετε μια ματία στα 5 αγαπημένα μας Κτήματα γάμου στην Βαρυμπόμπη.

2) Φαγητό

Κάτι αρκετά σημαντικό στον χώρο δεξίωσης που θα επιλέξετε είναι το φαγητό. Ζητήστε να δείτε το μενού του χώρου ή του κτήματος δεξίωσης καθώς και τις τιμές ανά άτομο. Έπειτα ζητήστε να κάνετε μια γευστική δοκιμή ιδανικά σε ημέρα που έχει ήδη event, ώστε να δείτε πως είναι ο χώρος σε έναν κανονικό γάμο. Δοκιμάστε λίγο από όλα και δείτε την εξυπηρέτηση στα τραπέζια ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα τι θα επικρατεί στη δεξίωση σας.

3) Οργάνωση γάμου μόνη μου VS Wedding planner

Αν η οργάνωση του γάμου μόνη σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση τότε έρχεται ο wedding planner να σώσει την κατάσταση. Θα αναλάβει να σας βρει τους κατάλληλους επαγγελματίες, να σας προτείνει λύσεις και θα φροντίσει να φέρει εις πέρας όλη την οργάνωση του γάμου σας.

4) Φωτογράφος γάμου & βιντεογράφος

Σε αυτό το σημείο θα κάνετε μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις όσον αφορά τον γάμο σας, την επένδυση στις στιγμές σας. Έχουμε φωτογραφίσει αρκετούς γάμους και σχεδόν όλοι είχαν ένα κοινό. Το ζευγάρι εκείνη την ημέρα δε θα προλάβει να δει τα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν μιας και όλα γίνονται τόσο γρήγορα. Κάντε την έρευνα αγοράς σας, δείτε ολοκληρωμένες δουλειές και μιλήστε με τους επαγγελματίες. Επιλέξτε αυτόν που θα σας κερδίσει με τον χαρακτήρα του και την ποιότητα των φωτογραφιών του. Μην ξεχνάτε ότι ο φωτογράφος είναι ο άνθρωπος που θα βλέπετε περισσότερο την ημέρα του γάμου σας μιας και είναι ο μόνος επαγγελματίας που θα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρα σας δίπλα σας, θα φροντίσει να έχετε υπέροχες φωτογραφίες και θα σας βοηθήσει στην οργάνωση του γάμου σας.

Pro tip: Μπορείτε να συμβουλευτείτε τα άρθρα που έχουμε γράψει για το πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτογράφο γάμου και τις πιο βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον φωτογράφο σας.

5) Νυφικό

Ήρθε η ώρα που περιμένατε, η ώρα που θα διαλέξετε το νυφικό σας! Ξεφυλλίστε περιοδικά γάμου και ξεκινήστε τις αναζητήσεις σας στο internet (ξέρουμε το έχετε κάνει ήδη) για το νυφικό που ονειρεύεστε. Μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε το νυφικό σας, το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Αφού κάνετε την ερευνά σας επιλέξτε μερικούς οίκους νυφικών ή ατελιέ για να κάνετε τις πρόβες νυφικού σας. Να θυμάστε, το νυφικό θα το φοράτε από νωρίς μέχρι και την ώρα που θα τελειώσει το πάρτι σας. Σωστά καταλάβατε, θα χορεύετε όλο το βράδυ με τον αγαπημένο και τους φίλους σας οπότε μια από τις πρώτες προτεραιότητες σας είναι και το να νιώθετε άνετα μέσα σε αυτό.

Pro tip: Ξεκινήστε την αναζήτηση και σε οικονομικότερα νυφικά, είναι αρκετά πιθανό να βρείτε το νυφικό που ονειρεύεστε χωρίς να ξεπεράσετε το budget σας.

7-10 μήνες πριν τον γάμο – οργάνωση γάμου επαγγελματίες

1) DJ ή Live μουσική

Επόμενο βήμα στην οργάνωση του γάμου σας είναι να επιλέξετε αν θα έχετε DJ η live μπάντα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή μιας και εδώ θα κριθεί το πόσο επιτυχημένο είναι το γαμήλιο party σας. Βρείτε επαγγελματίες με εμπειρία σε γάμους και όχι σε μαγαζιά, επίσης ρωτήστε αν έχουν ξαναπαίξει στον χώρο ή στο κτήμα που θα κάνετε τη δεξίωση σας. Τέλος, αρκετά κτήματα γάμου παρέχουν τον δικό τους DJ, καλό θα ήταν να κάνετε ραντεβού μαζί του και να συζητήσετε τις ανάγκες σας.

2) Make up artist

Κάντε την έρευνα σας για να βρείτε τον καταλληλότερο make up artist, χρειάζεστε κάποιον που να έχει εμπειρία στο νυφικό μακιγιάζ. Ζητήστε να δείτε δείγματα της δουλείας του, αφού καταλήξετε σε κάποιον επαγγελματία κάντε ένα δοκιμαστικό. Επιλέξτε κάποιον που θα σας προτείνει λύσεις για εσάς, αποφύγετε τις υπερβολές και αναδείξτε τα δυνατά σας σημεία.

Pro tip: Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τα άρθρα μας με tips για το απόλυτο νυφικό μακιγιάζ καθώς και πως να επιλέξετε νυφικό μακιγιάζ που σας ταιριάζει σύμφωνα με τα μαλλία σας.

3) Νυφικό χτένισμα

Όπως ο make up artist οι περισσότεροι επαγγελματίες κομμωτές που είναι πολύ καλοί στη δουλεία τους κλείνουν από νωρίς τις ημερομηνίες τους. Φροντίστε να επιλέξετε έναν επαγγελματία που είναι έμπειρος στον χώρο και θα σας προτείνει λύσεις που ταιριάζουν σε εσάς. Προσέξτε το νυφικό χτένισμα να μην κρύβει το πρόσωπο σας, αν επιλέξετε χτένισμα που να πέφτει από τη μία πλευρά του προσώπου σας να ξέρετε ότι δε θα έχετε φωτογραφίες από αυτή τη γωνία.

5-7 μήνες πριν τον γάμο – οργάνωση γάμου, ο στολισμός

1) Save the date – Προσκλητήρια – Μπομπονιέρες

Όλα αυτά τα boards σχετικά με την οργάνωση του γάμου σας που φτιάχνατε τόσο καιρό στο Pinterest ήρθε η ώρα να σας φανούν χρήσιμα. Σχεδιάστε το προσκλητήριο σας με βάση το θέμα του γάμου σας και συμπεριλάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα φανούν χρήσιμες στους καλεσμένους σας. Εάν δεν έχετε προσκαλέσει όλους τους καλεσμένους σας στη δεξίωση μπορείτε να έχετε ξεχωριστές πληροφορίες για τον χώρο της δεξίωσης. Εναλλακτικά εάν σας αρέσει σαν ιδέα μπορείτε να πρωτοτυπήσετε κάνοντας ένα προσκλητήριο με τις φωτογραφίες σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να οργανώσετε μία φωτογράφιση pre wedding. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις φωτογραφίες για προσκλητήριο, για βιβλίο ευχών και για save the date στα social media.

2) Διατροφή & γυμναστική

Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αν έχετε περιττά κιλά που θέλετε να τα χάσετε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Ξεκινήστε σωστή διατροφή και γυμναστική από νωρίς και αποφύγετε τις δίαιτες της τελευταίας στιγμής που μόνο κακό θα σας κάνουν την ημέρα του γάμου σας.

3) Τελειοποίηση της λίστας του γάμου σας

Πλέον θα πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για τους καλεσμένους σας και θα πρέπει να έχετε καταλήξει στην τελική σας λίστα. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε και τα plus one.

4) Στολισμός & λουλούδια γάμου

Ήρθε η ώρα να κάνετε όλες τις όμορφες ιδέες σας πράξη, συνεχίστε την οργάνωση του γάμου σας με τον στολισμό. Επιλέξτε στολισμό που να ταιριάζει στους στον χώρο του μυστηρίου και τον χώρο της δεξίωσης, επιλέξτε κάτι το διαχρονικό και κάτι που να ταιριάζει στον χαρακτήρα σας. Μιλήστε με τους υπεύθυνους στολισμού όπως και με τον ανθοπώλη σας και ρωτήστε τι γίνεται σε περίπτωση που ο καιρός δεν είναι όπως τον θέλετε (πχ αέρας, βροχή). Σε αυτό το σημείο θα βρείτε νυφική ανθοδέσμη, στολισμό εκκλησίας, στολισμό δεξίωσης, στέφανα, κανάτα, ποτήρι, δίσκο.

Pro tip: Αν παντρεύεστε το 2022 δείτε τα wedding trends που θα κυριαρχήσουν στους γάμους του 2022!

5) Δικαιολογητικά γάμου

Πάμε τώρα στο γραφειοκρατικό κομμάτι του γάμου, τα δικαιολογητικά έχουν 6 μήνες ισχύ από την έκδοση τους οπότε προσοχή. Θα χρειαστείτε τα παρακάτω.

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Το εκδίδετε στα ΚΕΠ άμεσα και χρειάζεται και για τους δυο σας.
  2. Πιστοποιητικό αγαμίας Το παίρνετε από την ενορία του καθενός σας και χρειάζεστε να έχετε μαζί σας για να το πάρετε πιστοποιητικό γεννήσεως, αστυνομική ταυτότητα, 2 μάρτυρες που δεν έχουν 1ου βαθμού συγγένεια μαζί σας με τις ταυτότητές τους μαζί με μία δήλωση του νόμου 105 από του μάρτυρες ότι δεν είστε παντρεμένοι, ληξιαρχική πράξη στην περίπτωση που έχει προηγηθεί πολιτικός γάμος.
  3.  Αναγγελία του γάμου σας σε εφημερίδα που πωλείται πανελλαδικά, την οποία θα έχετε μαζί σας για την έκδοση της άδειας γάμου. Στην εφημερίδα θα πρέπει να αναφέρετε τα ονόματά σας, τα ονόματα των γονέων σας, τα πατρώνυμα των μητέρων σας και την περιοχή που θα γίνει ο γάμος.
  4. Παράβολο Το παίρνετε από την εφορία και τους λέτε ότι θέλετε παράβολο γάμου.
  5. Άδεια γάμου προσκομίζετε τα παραπάνω δικαιολογητικά στην εκκλησία που θα γίνει ο γάμος σας και σας δίνει την άδεια γάμου.

Με όλα τα χαρτιά που χρειάστηκαν στην άδεια γάμου και την άδεια συνεχίζετε στη μητρόπολη για να πάρει την έγκριση η άδεια σας τις επόμενες ημέρες.

6) Ταξίδι του μέλιτος

Ξέρουμε ότι η οργάνωση του γάμου είναι μια δύσκολη διαδικασία με τόσα πολλά βήματα. Κάντε ένα διάλειμμα και σκεφτείτε το ταξίδι του μέλιτος. Καταλήξτε σε μερικούς όμορφους προορισμούς που σας αρέσουν και κάντε τα πρώτα σχέδια για αυτό το ταξίδι, θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε και να αλλάξετε παραστάσεις. Σκεφτείτε αυτήν τη ρομαντική σας απόδραση, προγραμματίστε το ταξίδι σας και ξεχάστε για λίγο την οργάνωση του γάμου σας.

4 Μήνες πριν τον γάμο – οργάνωση γάμου οι λεπτομερείες που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε

1) Τούρτα γάμου – Γλύκα

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της δεξίωσης σας είναι η τούρτα σας και το candy bar αν αποφασίσετε να το συμπεριλάβετε στον γάμο σας. Καταλήξτε στα σχέδια που θέλετε και δοκιμάστε από πριν τα γλυκά που θα έχετε στο τραπέζι σας.

2) Γαμπριάτικο ντύσιμο

Γαμπριάτικο κουστούμι, πουκάμισο, παπούτσια, ζώνη και μανικετόκουμπα έχουν σειρά. Βρείτε κάτι που θα νιώθετε άνετα και θα σας ταιριάζει. Σας προτείνουμε να αγοράσετε 2 πουκάμισα σε περίπτωση που ιδρώσετε και χρειαστεί να αλλάξετε πριν τη δεξίωση. Τέλος, εάν επιλέξετε να βάλετε μανικετόκουμπα βεβαιωθείτε ότι το πουκάμισο που επιλέξατε έχει θέση για αυτά.

3) Νυφικά παπούτσια & αξεσουάρ

Σειρά έχει να ολοκληρώστε το ντύσιμο σας, κάντε την έρευνα σας για τα νυφικά παπούτσια σας καθώς και για τα αξεσουάρ σας. Σημαντικό κριτήριο για τα παπούτσια σας είναι να είναι άνετα, σκεφτείτε ότι θα τα φοράτε για τουλάχιστον 4 ώρες σερί μέχρι τη δεξίωση όπου θα είστε συνεχεία όρθια. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι αν έχετε επιλέξει μακρύ νυφικό οι γόβες σας θα φανούν σε πολύ λίγες φωτογραφίες.

Pro tip: Επιλέξτε και ένα 2ο ζευγάρι για το party ώστε να μπορείτε να χορέψετε άνετα μέχρι το πρωί.

2-3 Μήνες πριν τον γάμο – οργάνωση γάμου, το party

1) Αποστολή προσκλητηρίων

Ο γάμος σας πλησιάζει ήρθε η ώρα να στείλετε τα προσκλητήρια στους καλεσμένους σας. Ξεκινήστε με τους καλεσμένους που μένουν σε άλλες πόλεις και θα πρέπει να προγραμματίσουν από πριν το ταξίδι τους και συνεχίστε στους υπόλοιπους. Προσπαθήστε να ομαδοποιήσετε τα προσκλητήρια ανά περιοχή ώστε να τα μοιράσετε πιο εύκολα.

Pro tip: Ζητήστε από τους καλεσμένους να σας ενημερώσουν όσο πιο άμεσα γίνεται για το αν θα έρθουν ή όχι.

2) Bar γάμου & ποτά

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να κανονίσετε τα ποτά του γάμου σας, μπορείτε να έχετε ένα open bar με τα δικά σας κοκτέιλ που θα σας τα σερβίρει ο barman. Συνεννοηθείτε με το catering και δείτε τι αν σας συμφέρει καλύτερα να προμηθεύσετε εσείς τα ποτά η αυτοί.

3) Φωτισμός & εφέ γάμου

Επόμενο βήμα στην οργάνωση του γάμου σας είναι να επισκεφθείτε τον χώρο της δεξίωσης σας και φροντίστε να δείτε τον φωτισμό καθώς και αν θέλετε να επιλέξετε τα εφέ του γάμου σας πχ πυροτεχνήματα ή καπνό. Για τον πρώτο σας χορό είναι πολύ σημαντικό να έχετε λευκό φως ώστε να βγουν σωστά οι φωτογραφίες σας και αντί για καπνό προτιμήστε ξηρό πάγο μιας και μένει χαμηλά όσο χορεύετε και δε χάνεστε μέσα σε αυτό.

4) Οργάνωση bachelor

Μετά την οργάνωση του γάμου σας ήρθε η ώρα της οργάνωσης του bachelor. Εάν κανονίσετε bachelor με τους φίλους σας τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το οργανώσετε.

5) Παραγγελία μπομπονιερών

6) Ραντεβού με επαγγελματίες

Οργανώστε τα ραντεβού σας με τον DJ τον φωτογράφο για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ενημερώστε τον DJ σας για το τραγούδι εισόδου σας και δείτε το πρόγραμμα του γάμου με τον φωτογράφο σας. Συνεχίστε τις πρόβες του νυφικού σας και κάντε τις τελευταίες πρόβες με τον make up artist σας.

Pro tip: Προσπαθήστε να βγάλετε με τον φωτογράφο σας ένα πρόγραμμα όσον αφορά τον χρόνο σας την ημέρα του γάμου σας και προσπαθήστε να μείνετε πιστοί σε αυτό. Αν είναι κάτι που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη φωτογραφία γάμου αυτός είναι ο χρόνος.

1 μήνα πριν τον γάμο – οργάνωση γάμου η τελική ευθεία

Τα καταφέρατε! Είστε στην τελική ευθεία ο γάμος σας έχει σχεδόν φτάσει, τώρα μένει να ρυθμίσετε τις τελευταίες λεπτομέρειες.

1) Επιλέξτε το τελικό make up, το χτένισμα σας και κάντε την τελευταία πρόβα νυφικού.

2) Εναλλακτικές λύσεις, plan b

Τώρα που είστε κοντά στον γάμο σας μπορείτε να έχετε μια καλύτερη εικόνα για τον καιρό, εάν υπάρχει πρόβλεψη για βροχές την ημέρα του γάμου σας καιρός είναι να φτιάξετε ένα plan b ώστε να είστε προετοιμασμένοι.

3) Τα τελικά τραπέζια

Τώρα που ξέρετε ποιοι καλεσμένοι σας θα έρθουν ενημερώστε τον χώρο της δεξίωσης για τα άτομα και ξεκινήστε να κάνετε ένα πλάνο για τα τραπέζια. Επίσης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους καλεσμένους που δεν έχουν απαντήσει στο RSVP σας.

2 εβδομάδες πριν τον γάμο

1) Παραλαβή ρούχων

Ήρθε η ώρα να πάρετε το νυφικό σας καθώς και το γαμπριάτικο κουστούμι. Φροντίστε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα που θα φορέσετε.

2) Τελικά ραντεβού με επαγγελματίες – οργάνωσή γάμου

Ενημερώστε όλους τους επαγγελματίες για το πρόγραμμα σας, φροντίστε τις τελευταίες λεπτομέρειες μαζί του και κάντε τις τελικές αλλαγές όπου χρειάζεται.

1 εβδομάδα πριν τον γάμο

1) Τελευταίες αλλαγές στα τραπέζια

Ρυθμίστε τις έκτακτες τελευταίες αλλαγές στα τραπέζια τον καλεσμένων σας.

2) Τελευταίο check της λίστα σας

Δείτε αν έχετε ότι θα χρειαστείτε την ημέρα του γάμου σας και αν σας έχει ξεφύγει κάτι στη λίστα σας.

3) Μοιράστε ρόλους και ενημερώστε για το πρόγραμμα σας

Δείτε ποιος θα μεταφέρει το κάθε τι στην εκκλησία, ποιος θα μοιράσει ρύζι και ποιος θα δώσει τις μπομπονιέρες. Ενημερώστε τους φίλους και την οικογένεια σας για το πρόγραμμα της ημέρας του γάμου σας, τι ώρα θα αρχίσουν οι προετοιμασίες, τι ώρα θα είναι ο σύντροφος σας στην εκκλησία, τι ώρα θα φύγετε από το σπίτι κλπ.

Pro tip: Ενημερώστε την οικογένεια σας τι ώρα πρέπει να είναι έτοιμοι για τις οικογενειακές φωτογραφίες. Επίσης φροντίστε να υπάρχει η απαραίτητη ηρεμία την ημέρα του γάμου σας.

4) Ετοιμάστε το emergency kit σας

Συμβουλευτείτε το άρθρο μας emergency kit γάμου, τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας, φτιάξτε το βαλιτσάκι σας και μην αφήσετε τίποτα στην τύχη.

Λίγες μέρες πριν τον γάμο & ο γάμος σας

Ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε η οργάνωση του γάμου σας τελείωσε, έχετε φροντίσει τα πάντα! Φροντίστε τον εαυτό σας κάντε την περιποίηση σας, το μασάζ που χρειαζόσασταν όλες αυτές τις μέρες και περάστε τις τελευταίες ημέρες με τον αγαπημένο σας. Τις τελευταίες μέρες φροντίστε λίγο παραπάνω τη διατροφή σας και την ξεκούραση σας ώστε την ημέρα του γάμου σας να νιώθετε φρέσκοι.

Κάνατε ότι καλύτερο μπορούσατε στην οργάνωση του γάμου σας, είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι άψογο! Η ημέρα που ονειρεύεστε έφτασε πάρτε μια βαθιά ανάσα και ζήστε τη φορέστε το πιο όμορφο χαμόγελο σας και διασκεδάστε με τον σύντροφο σας και τους αγαπημένους σας ανθρώπους μέχρι το πρωί, η νέα σας ζωή αρχίζει.

Η ώρα η καλή!

Μοιραστειτε αυτο το αρθρο
γάμος στην γλυφάδα

Ψάχνετε φωτογράφο για τον γάμο σας;

γάμος στην Σίφνο

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και μαζί να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις που θα κρατήσετε για μια ζωή.

Φωτογραφικές ιστορίες αγάπης, όμορφες στιγμές, συμβουλές και τα πρόσφατα νέα μας. Καταλαβαίνουμε το άγχος σας και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να ανεβάζουμε χρήσιμα άρθρα ή φωτογραφίες που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα τον γάμο σας η τη βάπτιση σας.

Διαβαστε περισσοτερα