Φωτογράφος γάμου, πως να επιλέξω τον κατάλληλο;

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας του γάμου είναι η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση. Είναι γνωστό οι φωτογραφίες και το βίντεο θα σας μείνουν για να θυμάστε αυτήν την μέρα. Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα παρατηρήσει κανείς ότι υπάρχουν εκατοντάδες επαγγελματίες. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε δίνοντας σας μερικές συμβουλές για το πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο φωτογράφο για την ημέρα του γάμου σας.


Είδος και στυλ φωτογράφισης Γάμου

Ένα βασικό στοιχείο που θα καθορίσει τις φωτογραφίες που θα πάρετε είναι το ύφος του φωτογράφου που θα επιλέξετε. Υπάρχουν διαφορετικά είδη φωτογράφισης όπως κλασσικό, ρεπορτάζ, editorial. Ένας φωτογράφος που κάνει ρεπορτάζ (όπως προτιμούμε να κάνουμε και εμείς) καλύπτει τον γάμο σας φωτογραφίζοντας όλες τις αυθόρμητες στιγμές σας χωρίς να παρεμβαίνει στην ροή του μυστηρίου. Ο κλασσικός φωτογράφος απευθύνεται σε πιο παραδοσιακά ζευγάρια, θα δώσει σημασία κυρίως στα βασικά σημεία του γάμου καθώς και στις οικογενειακές  φωτογραφίες. Τέλος, ο φωτογράφος editorial φωτογραφίζει επηρεασμένος από studio και περιοδικά μόδας, ώστε να έχετε αρκετές στημένες άρτιες φωτιστικά λήψεις.


Πακέτα Γάμου

Στην έρευνα αγοράς που θα κάνετε θα δείτε αρκετά πακέτα με άλμπουμ, dvd και εκτυπώσεις, των οποίων οι τιμές ποικίλουν. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να επικεντρωθείτε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Μην ξεχνάτε ότι μια άψογη φωτογράφιση γάμου μπορεί στο μέλλον να γίνει όσα άλμπουμ χρειάζεστε, ενώ μια όχι τόσο καλή δουλεία δεν βελτιώνεται όσα άλμπουμ και να πάρετε από την προσφορά.


Το πρώτο ραντεβού με τον φωτογράφο γάμου

Όταν καταλήξετε στον φωτογράφο που σας ταιριάζει, καλό θα ήταν να κανονίσετε κάποιο ραντεβού μαζί του, για να συζητήσετε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τον γάμο σας. Το ιδανικό θα ήταν να δείτε άλμπουμ από διάφορους γάμους ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το στυλ του και να ξέρετε περίπου τι φωτογραφίες γάμου να περιμένετε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο χρονοδιάγραμμά του γάμου σας ώστε να πάρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλος, μπορείτε να συζητήσετε και το κομμάτι του βίντεο εάν επιλέξετε ένα φωτογραφικό στούντιο που παρέχει και αυτή την υπηρεσία.


Χημεία και επικοινωνία

Βασικό ρόλο στην επιλογή σας εκτός από τη δουλεία έχει και η χημεία που θα έχετε με τον φωτογράφο. Είναι το μοναδικό άτομο, από όλους τους επαγγελματίες που θα κλείσετε στον γάμο σας, που θα είναι τις περισσότερες ώρες κοντά σας. Επιλέξτε κάποιον που θα κατανοεί τις ανάγκες σας και δεν θα είστε ένας ακόμα γάμος για αυτόν αλλά θα θεωρεί την ημέρα σας όσο σημαντική την θεωρείτε και εσείς.


Οι τελικές λεπτομέρειες

Αφού καταλήξετε και έχετε αναλύσει όλες τις λεπτομέρειες  με τον φωτογράφο σας ήρθε η ώρα να βεβαιωθείτε για κάποια πράγματα. Το βασικότερο είναι ότι η δουλεία που βλέπετε είναι από τον ίδιο φωτογράφο που θα καλύψει τον γάμο σας. Αποτελεί συχνό φαινόμενο, στην Αθήνα αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, σε διάφορα στούντιο φωτογραφίας να δείχνουν μια εξαιρετική δουλεία και την ημέρα του γάμου του ζευγαριού να πάει κάποιος άλλος φωτογράφος. Τέλος, θα πρέπει να συζητήσετε τον χρόνο, τον τρόπο παράδοσης της δουλείας όπως και το οικονομικό κομμάτι, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με τα παραπάνω tips στην επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου. Σας ευχόμαστε η ώρα η καλή και να περάσετε υπέροχα την ημέρα του γάμου σας!

Θα ήταν χαρά μας να συζητήσουμε για την φωτογράφιση και την βιντεοσκόπηση του γάμου σας και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνετε και εσείς ένα από τα ευχαριστημένα ζευγάρια που μας εμπιστευθήκαν.

Μοιραστειτε αυτο το αρθρο
Σχόλια
Δειτε ολα τα σχολια
Αφήστε μας ένα σχόλιο!