Χρονοδιάγραμμα γάμου, μέσα από τα μάτια ενός φωτογράφου

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχει ένα νέο ζευγάρι όταν επιλέγει φωτογράφο για τον γάμο του είναι το τι θα φωτογραφίσει και το πόσο θα διαρκέσει. Ασχολούμαστε αποκλειστικά με την φωτογράφιση γάμου τα τελευταία χρόνια και σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα γάμου ώστε να έχετε μια καλύτερη ιδέα για τον προγραμματισμό σας.

Βέρες, νυφικό, γόβες, κουστούμι και άλλες λεπτομέρειες

Ιδανικός χρόνος: περίπου 20 λεπτά σε κάθε προετοιμασία
Φωτογραφίζουμε: Στην αρχή κάθε προετοιμασίας
Τοποθεσία: Στο σπίτι του γαμπρού και της νύφης

Tip – Το να έχουμε τουλάχιστον 20 λεπτά στην κάθε προετοιμασία για να βγάλουμε τις λεπτομέρειες μας βοηθάει στο να έχουμε τις τέλειες φωτογραφίες από το νυφικό, τις βέρες, τα παπούτσια και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες από εκείνη τη μέρα.

Αρκετές φορές τυχαίνει το δωμάτιο της προετοιμασίας να έχει πολύ κόσμο η να μην μας δίνει το ιδανικό background για την σωστή φωτογραφία. Για αυτόν τον λόγο παίρνουμε το νυφικό (ή το κουστούμι) έξω από το σπίτι ή το κρεμάμε σε κάποιο άλλο σημείο εντός του σπιτιού. Όπως καταλαβαίνετε αυτό χρειάζεται χρόνο, αλλά όπως βλέπετε και από τα αποτελέσματα αξίζει τον επιπλέον κόπο.

Προετοιμασία γαμπρού, προετοιμασία νύφης

Ιδανικός χρόνος: 40 λεπτά
Φωτογραφίζουμε: Αφού φωτογραφίσουμε τις λεπτομέρειες και τα αντικείμενα σας
Τοποθεσία: Στο σπίτι του γαμπρού και της νύφης

Tip – Το να έχουμε τουλάχιστον 40 λεπτά για το ντύσιμο σας είναι το ιδανικό σε ένα σωστό χρονοδιάγραμμα γάμου. Σε αυτό τον χρόνο ασχολούμαστε με την προετοιμασίας σας και φωτογραφίζουμε κοντινές λεπτομέρειες του make up και του χτενίσματος σας , αυθόρμητες φωτογραφίες με τους φίλους και φυσικά το ντύσιμο σας. Έχετε στο μυαλό σας ότι το ντύσιμο του γαμπρού και τις νύφης είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ημέρας, οπότε καλό θα ήταν να μην γίνουν βιαστικά.

Το να καλύψουμε και τις δύο προετοιμασίες είναι απαραίτητο για να αφηγηθούμε όπως πρέπει την ιστορία σας. Συνήθως ο γαμπρός δεν χρειάζεται τόσο χρόνο ώστε να ντυθεί αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν τόσες όμορφες στιγμές που αξίζει να φωτογραφηθούν.

Οικογενειακές φωτογραφίες

Ιδανικός χρόνος: τουλάχιστον 15 λεπτά σε κάθε προετοιμασία (εξαρτάται από τους καλεσμένους)
Φωτογραφίζουμε: Μετά το ντύσιμο σας
Τοποθεσία: Στο σπίτι του γαμπρού και της νύφης

Tip – Οι φωτογράφιση γίνεται αφού φορέσετε το νυφικό και το κουστούμι σας αντίστοιχα. Ανάλογα τους παρευρισκόμενους και το μέγεθος της κάθε οικογένειας χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 λεπτά για τις οικογενειακές φωτογραφίες. Στην περίπτωση που έχετε πολλούς παρευρισκόμενους θα χρειαστούμε παραπάνω χρόνο. Μια γενική εκτίμηση είναι ότι κάθε group χρειάζεται περίπου 1-2 λεπτά φωτογράφισης. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι για εσάς να έχετε φωτογραφίες με τους αγαπημένους σας και για αυτό φροντίζουμε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να έχετε τις φωτογραφίες που θέλετε μαζί τους.

Πορτραίτα γαμπρού, πορτραίτα νύφης

Ιδανικός χρόνος: 20 λεπτά σε κάθε προετοιμασία
Φωτογραφίζουμε: Μετά τις οικογενειακές φωτογραφίες σας
Τοποθεσία: Στο σπίτι του γαμπρού και της νύφης

Tip – Μετά τις οικογενειακές φωτογραφίες είναι η κατάλληλη στιγμή για την δική σας φωτογράφιση! Εκείνες τις ώρες φυσικό φως των παραθύρων είναι το ιδανικό και μας δίνει ένα υπέροχο μαλακό φως που δεν θα το έχουμε την υπόλοιπη ημέρα. Πριν την φωτογράφιση μπορείτε να πείτε και στους καλεσμένους σας να αρχίσουν να κατευθύνονται στην εκκλησία, έτσι θα είμαστε πιο άνετοι να βγάλουμε υπέροχες φωτογραφίες γάμου.

Στολισμός γάμου, λεπτομέρειες και άφιξη ζευγαριού

Ιδανικός χρόνος: 30 λεπτά
Φωτογραφίζουμε: Με το που φτάσουμε στο χώρο του γάμου
Τοποθεσία: Στην εκκλησία ή το κτήμα που θα γίνει ο γάμος σας

Tip – Ο στολισμός θα πρέπει να είναι έτοιμος με το που φτάσουμε στην εκκλησία ώστε να βγάλουμε όλες τις λεπτομέρειες που έχετε σχεδιάσει χωρίς καλεσμένους ή τους επαγγελματίες που θα στήσουν τον στολισμό. Έπειτα φωτογραφίζουμε την άφιξη του γαμπρού με τον κουμπάρο/κουμπάρα και αναμένουμε την άφιξη της νύφης.

Οικογενειακές φωτογραφίες

Ιδανικός χρόνος: τουλάχιστον 20 λεπτά
Φωτογραφίζουμε: Αφού ολοκληρωθεί το μυστήριο
Τοποθεσία: Στην εκκλησία ή το κτήμα που θα γίνει ο γάμος σας

Tip – Μετά την φωτογράφιση του γάμου σας συνεχίζουμε με αναμνηστικές οικογενειακές φωτογραφίες με τους αγαπημένους σας. Άλλα ζευγάρια θέλουν φωτογραφίες μόνο με τους πολύ κοντινούς και άλλα με όλους τους καλεσμένους. Είναι σημαντικό να έχετε κάνει ένα πλάνο στο μυαλό σας με τους καλεσμένους που θα θέλατε να φωτογραφηθείτε και να έχετε κάποιον «βοηθό» που να γνωρίζει τους καλεσμένους σας έτσι ώστε να φωνάζει τα άτομα που θέλετε στις φωτογραφίες.

Φωτογράφιση ζευγαριού

Ιδανικός χρόνος: 30 λεπτά
Φωτογραφίζουμε: Αφού ολοκληρωθούν οι οικογενειακές φωτογραφίες γάμου
Τοποθεσία: Στην εκκλησία ή το κτήμα που θα γίνει ο γάμος σας

Tip – Φωτογραφίζουμε εσάς αυθόρμητα, με ατμοσφαιρικές φωτογραφίες. Είναι σημαντικό να έχουμε τουλάχιστον 30 λεπτά διαθέσιμα πριν πάτε στον χώρο δεξίωσης. Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει να κάνετε next day είμαστε πιο ευέλικτοι και μπορούμε να τελειώσουμε πιο γρήγορα την φωτογράφιση εφόσον το επιθυμείτε έτσι ώστε να μην επιβαρύνουμε πολύ το χρονοδιάγραμμα γάμου που έχετε ορίσει.

Χώρος δεξίωσης, στολισμός και λεπτομέρειες

Ιδανικός χρόνος: 20 λεπτά
Φωτογραφίζουμε: Μόλις φτάσουμε στον χώρο δεξίωσης
Τοποθεσία: Στον χώρο δεξίωσης του γάμου σας

Tip – Εάν είναι εφικτό θέλουμε να φωτογραφίσουμε τον χώρο πριν φτάσουν οι καλεσμένοι, έτσι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πόσο όμορφα στολισμένα είναι ο χώρος που έχετε επιλέξει. Εναλλακτικά μπορείτε να έχετε ένα τραπέζι στολισμένο και να ζητήσετε από τους κοντινούς σας καλεσμένους να περιμένουν λίγο πριν κάτσουν έτσι ώστε να τραβήξουμε όλες τις λεπτομέρειες του setup.

Η είσοδος σας στον χώρο δεξίωσης

Ιδανικός χρόνος: 10 λεπτά
Φωτογραφίζουμε:
Αφού ολοκληρώσουμε με τις φωτογραφίες του στολισμού
Τοποθεσία:
Στον χώρο δεξίωσης του γάμου σας

Tip – Είναι η στιγμή που θα κάνετε την εντυπωσιακή είσοδο σας στην δεξίωση, μια στιγμή γεμάτη χαμόγελα και συγκίνηση. Απολαύσετε την κάθε στιγμή του πρώτου σας χορού και προσπαθήστε να μην μιλάτε όταν χορεύετε με τον σύντροφο σας έτσι ώστε να έχετε ιδανικές εκφράσεις στις φωτογραφίες σας.

Προαιρετικά για το χρονοδιάγραμμα του γάμου σας

Φωτογραφίες όταν χαιρετάτε στα τραπέζια: Εάν θέλετε μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες κατά την διάρκεια του χαιρετισμού στα τραπέζια. Εκεί μπορούμε να φωτογραφίζουμε αυθόρμητα (ρεπορτάζ) ή να βγάλουμε στημένες φωτογραφίες με τους καλεσμένους σας. Στην περίπτωση που επιλέξετε το δεύτερο έχετε στο μυαλό σας ότι θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο να ολοκληρωθεί ο χαιρετισμός.

Μην ξεχάσετε να δείτε τις αποστάσεις μεταξύ των σπιτιών, της εκκλησίας ή του κτήματος και του χώρου δεξίωσης. Το Google maps σας προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε μια εκτίμηση για την κίνηση την ώρα του γάμου σας.

Ελπίζουμε να σας δώσαμε μια καλύτερη ιδέα όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα γάμου και το πως δουλεύει ένας φωτογράφος γάμου στην Αθήνα και να σας βοηθήσαμε με τους χρόνους και τα tips μας. Για περισσότερα άρθρα σχετικά με την οργάνωση γάμου και τη φωτογράφιση γάμου μπορείτε να διαβάσετε το blog μας.

Μοιραστειτε αυτο το αρθρο
γάμος στην γλυφάδα

Ψάχνετε φωτογράφο για τον γάμο σας;

γάμος στην Σίφνο

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και μαζί να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις που θα κρατήσετε για μια ζωή.

Φωτογραφικές ιστορίες αγάπης, όμορφες στιγμές, συμβουλές και τα πρόσφατα νέα μας. Καταλαβαίνουμε το άγχος σας και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να ανεβάζουμε χρήσιμα άρθρα ή φωτογραφίες που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα τον γάμο σας η τη βάπτιση σας.

Διαβαστε περισσοτερα