Οι πιο βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον φωτογράφο σας

Υπάρχουν αρκετοί φωτογράφοι γάμου και είναι λογικό ένα ζευγάρι που τώρα ξεκινά την αναζήτηση του να μην ξέρει τι ακριβώς να ρωτήσει ή πως να συγκρίνει τις προσφορές που θα λάβει. Πακέτα, drone, επεξεργασία, εκτυπώσεις… όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά εύκολο να πελαγώσει κάποιος. Σε αυτό το άρθρο θέλω να σας βοηθήσω με μερικές ερωτήσεις που ένα ζευγάρι πρέπει να κάνει στον φωτογράφο του.

Πώς φωτογραφίζετε την ημέρα του γάμου; Ποιο είναι το στυλ σας;

Ένας φωτογράφος γάμου μπορεί να φωτογραφίζει αυθόρμητα κάνοντας ρεπορτάζ, να φωτογραφίζει με στημένες πόζες ή έναν συνδυασμό αυτών. Πριν συνεργαστείτε μαζί του καλό είναι να ξέρετε το φωτογραφικό του ύφος, αυτό μπορείτε να το δείτε βλέποντας ολοκληρωμένες δουλείες του.

Μπορούμε να δούμε ολοκληρωμένες δουλείες σας ή ολοκληρωμένα άλμπουμ γάμου;

Μην κλείσετε φωτογράφο χωρίς να έχετε δει τουλάχιστον δύο ολοκληρωμένες δουλείες. Ένα ελκυστικό portfolio σίγουρα τραβάει τα βλέμματα αλλά πρέπει να δείτε πως φωτογραφίζει κάποιος σε όλη τη διάρκεια του γάμου. Μέσα από ένα άλμπουμ γάμου που θα σας παρουσιάσει μπορείτε να δείτε την αισθητική του και να πάρετε μια εικόνα για το πως θα είναι το άλμπουμ του γάμου σας.

Έχετε άλλα μυστήρια την ημέρα του δικού μας γάμου; Θα έρθετε εσείς στον γάμο μου ή συνεργάτης σας;

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε αν θα είστε το αποκλειστικό μυστήριο του φωτογράφου σας εκείνη την ημέρα ή αν κλείνει παραπάνω από έναν γάμο σε μια ημέρα. Ένας φωτογράφος γάμου που αναλαμβάνει έναν μόνο γάμο την ημέρα ίσως κοστίσει παραπάνω αλλά όπως είναι αναμενόμενο είναι σίγουρο ότι θα σας προσέξει πιο πολύ και θα έρθει ο ίδιος στην ημέρα σας. Από πλευράς μας αναλαμβάνουμε μόνο έναν γάμο ανά ημέρα μιας και θέλουμε να δίνουμε το 100% σε εσάς και την ημέρα σας.

Είστε νόμιμος; Έχετε ασφάλεια;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει αρκετές ιστορίες από ελέγχους σε κτήματα και χώρους δεξιώσεων. Ενδεχομένως κάποιοι φωτογράφοι για να κρατήσουν τις τιμές τους χαμηλά δεν είναι ασφαλισμένοι ή δεν ασφαλίζουν τους συνεργάτες τους. Το αποτέλεσμα; Σε περίπτωση ελέγχου να σταματήσουν τη φωτογράφιση και να μείνει το ζευγάρι χωρίς κάλυψη. Οπότε πριν κλείσετε τον φωτογράφο σας διευκρινίστε ότι αυτός και οι συνεργάτες του θα είναι ασφαλισμένοι για να μη χαλάσει τίποτα την ημέρα σας.

Επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες σας; Αν ναι τι είδους επεξεργασία κάνετε;

Οι φωτογραφικές μηχανές δεν δίνουν πάντα το αποτέλεσμα που θέλουμε για αυτό τις περισσότερες φορές χρειάζεται μια περαιτέρω επεξεργασία. Πριν συμφωνήσετε δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες που σας παρουσιάζει και διευκρινίστε αν θα λάβετε επεξεργασμένες φωτογραφίες καθώς και αν η επεξεργασία θα είναι σε όλες τις φωτογραφίες που θα λάβετε.

Πόσο καιρό μετά τον γάμο θα λάβω τις φωτογραφίες μου;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να δείτε τις φωτογραφίες σας όσο πιο άμεσα γίνεται, θα πρέπει να έχετε στα υπόψιν όμως ότι η περισσότερη δουλειά για έναν φωτογράφο δεν είναι την ημέρα του γάμου αλλά στο στάδιο της επεξεργασίας. Από πλευράς μας παραδίδουμε τις φωτογραφίες μέσα σε 45 ημέρες από τη λήψη τους, διευκρινίστε και τη δική σας ημερομηνία παράδοσης για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Τι γίνεται σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι; Αν πάθει κάτι η φωτογραφική σας την ημέρα του γάμου;

Όπως είναι λογικό πάντα μπορεί να τύχει κάποιο απρόοπτο, ένας σωστός επαγγελματίας όμως θα είναι προετοιμασμένος και για τις πιο απρόοπτες καταστάσεις. Καλό είναι να διευκρινίσετε τα παραπάνω για να βεβαιωθείτε ότι μια ατυχία δε θα σας στερήσει τις φωτογραφίες του γάμου σας. Ως φωτογράφοι γάμου υπάρχει πάντα ένας ακόμα φωτογράφος σε περίπτωση που γίνει κάποιο ατύχημα η αρρωστήσουμε και δεν μπορούμε να καλύψουμε την ημέρα σας. Τέλος, πάντα έχουμε x2 όλο τον εξοπλισμό μας στον γάμο σας έτσι ώστε σε περίπτωση που χαλάσει κάτι να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τον γάμο σας χωρίς πρόβλημα.

Τι γίνεται σε περίπτωση που το πάρτυ μας κρατήσει παραπάνω η χρειαζόμαστε επιπλέον ώρες κάλυψης;

Κάθε φωτογράφος δουλεύει διαφορετικά με τις ώρες κάλυψης του, το σύνηθες είναι να υπάρχει ένας χρονικός περιορισμός στη δεξίωση. Είναι απαραίτητο να διευκρινίσετε τι γίνεται στην περίπτωση που θα πρέπει να μείνει λίγο παραπάνω, υπάρχει κάποια χρέωση; Εάν ναι ποια είναι αυτή;

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να σας έδωσα μερικές ερωτήσεις που θα σας φανούν χρήσιμες στα ραντεβού σας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε πως να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτογράφο γάμου και φυσικά μην ξεχνάτε ότι είμαστε στη διάθεση σας για να συζητήσουμε τα πάντα για την ημέρα σας, αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μοιραστειτε αυτο το αρθρο
γάμος στην γλυφάδα

Ψάχνετε φωτογράφο για τον γάμο σας;

γάμος στην Σίφνο

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και μαζί να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις που θα κρατήσετε για μια ζωή.

Φωτογραφικές ιστορίες αγάπης, όμορφες στιγμές, συμβουλές και τα πρόσφατα νέα μας. Καταλαβαίνουμε το άγχος σας και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να ανεβάζουμε χρήσιμα άρθρα ή φωτογραφίες που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα τον γάμο σας η τη βάπτιση σας.

Διαβαστε περισσοτερα