Πως να επιλέξετε νυφικό μακιγιάζ που σας ταιριάζει

Το νυφικό μακιγιάζ αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γάμου και απασχολεί ιδιαίτερα κάθε μέλλουσα νύφη. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να αναζητήσουν διάφορες ιδέες για νυφικά μακιγιάζ μέσω Instagram ή Pinterest και έχοντας στο μυαλό τους αυτά, επισκέπτονται τον makeup artist που θα αποτυπώσει στο πρόσωπο τους τις ιδέες αυτές. Κάθε γυναίκα όμως είναι διαφορετική, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και της ταιριάζει μια διαφορετική χρωματική παλέτα. Ας δούμε λοιπόν μερικά tips για την κάθε γυναίκα ξεχωριστά ώστε να γίνει πιο εύκολη η αναζήτηση ιδεών για το νυφικό μακιγιάζ!

Tips για νυφικό μακιγιάζ σε ξανθιές γυναίκες

Τα ξανθά μαλλιά, είτε φυσικά είτε βαμμένα όπως ξέρετε, έχουν πολλούς διαφορετικούς τόνους και σε καθέναν ταιριάζουν διαφορετικά χρώματα. Σε ψυχρά ξανθά μαλλιά ταιριάζουν κυρίως γκρι αποχρώσεις, μεταλλικές σκιές σε απαλά χρώματα και έντονα χείλια. Οι ουδέτερες ξανθιές έχουν διάφορους τόνους ξανθού έχοντας ένα πιο nude αποτέλεσμα και τους ταιριάζουν ροζ, μπρονζε, ροζ χρυσές και dusty rose σκιές. Σχετικά με την επιλογή του κραγιόν, μια συμβουλή είναι να επιλέξετε ένα αρκετά ουδέτερο χρώμα που δεν θα τραβά το βλέμμα, αλλά θα τονίζει όμορφα τα χείλη σας. Οι γυναίκες με ζεστό ξανθό χρώμα δείχνουν εκθαμβωτικές με ανοιχτές ροδακινί, μπρονζε, χρυσές και ροζ-χακί αποχρώσεις. Τέλος, στις γυναίκες με πλατινέ ξανθό ταιριάζει απόλυτα ένας συνδυασμός ψυχρών, ζεστών και γήινων αποχρώσεων δίνοντας έμφαση κυρίως στη μάσκαρα , αφήνοντας τα χείλια πιο απλά και όχι έντονα.

Tips για νυφικό μακιγιάζ σε μελαχρινές γυναίκες

Στις γυναίκες με καστανά μαλλιά η υπόθεση νυφικό μακιγιάζ ίσως είναι λίγο πιο εύκολη! Γενικά στις μελαχρινές νύφες ταιριάζουν οι καφέ-ροζ αποχρώσεις στα μάτια, ένα πιο μπρονζέ look σε όλο το πρόσωπο και έντονα χείλια. Οι αποχρώσεις που πρέπει να αποφευχθούν τόσο στις σκιές όσο και στο bronzer είναι οι πορτοκαλί και ροδακινί. Ένας εκπληκτικός και κλασικός συνδυασμός είναι τα έντονα κόκκινα ή ανοιχτόχρωμα χείλη με απαλές σκιές στα μάτια.

Tips για νυφικό μακιγιάζ σε γυναίκες με κόκκινα μαλλιά

Τα κόκκινα μαλλιά είναι εντυπωσιακά σε όλες τις αποχρώσεις, από το φλογερό κόκκινο μέχρι το πυρόξανθο. Το νυφικό μακιγιάζ μιας γυναίκας με κόκκινα μαλλιά καλό θα ήταν να τονίζει ένα σημείο του προσώπου, είτε τα μάτια είτε τα χείλια. Μια ασφαλής και εντυπωσιακή επιλογή είναι Smokey eyes σε όλες τις αποχρώσεις ή σε αποχρώσεις με κόκκινη βάση και απαλό ροζ κραγιόν.

Tips για νυφικό μακιγιάζ σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια

Τα ανοιχτόχρωμα μάτια «τραβάνε εύκολα» το βλέμμα και μπορείτε είτε να τονίσετε περισσότερο τα μάτια σας είτε να τονίσετε τα χείλια σας με έντονα χρώματα που θα κάνουν το πρόσωπο σας φωτεινό και εντυπωσιακό.

Για το νυφικό μακιγιάζ οι γυναίκες με πράσινα μάτια, μπορούν να επιλέξουν σκιές με μωβ, ροζ, γκρι, ροζ χρυσές και ροζ-μωβ αποχρώσεις. Για να τονίσετε περισσότερο το αποτέλεσμα, επιλέξετε καφέ eyeliner αντί για το κλασικό μαύρο.

Στις γυναίκες με μπλε μάτια ταιριάζουν απόλυτα οι χρυσές, μπρονζέ, χάλκινες και καφέ αποχρώσεις, ενώ το καφέ eyeliner είναι ξανά η καλύτερη επιλογή. Εάν έχετε ξανθά μαλλιά, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς συνδυασμούς  που έχουμε φωτογραφίσει είναι οι ροζ-χρυσές μεταλλικές σκιές με έντονη μάσκαρα και απαλά ροζ χείλια.

Tips για νυφικό μακιγιάζ σε γυναίκες με σκουρόχρωμα μάτια

Το πλεονέκτημα των γυναικών με σκουρόχρωμα μάτια είναι ότι όλα σχεδόν τα χρώματα τους  ταιριάζουν , ωστόσο υπάρχουν μερικά χρώματα που δίνουν την παραπάνω λάμψη που αναζητά κανείς στα νυφικά μακιγιάζ.

Στις γυναίκες με σκούρα καστανά ή μαύρα μάτια ταιριάζουν περισσότερο οι μωβ, χρυσές, μπρονζέ και οι ουδέτερες μεταλλικές αποχρώσεις, καθώς επίσης και τα πιο σκουρόχρωμα κραγιόν.

Τα ανοιχτά καφετί μάτια έχουν συνήθως πολλά διαφορετικά χρώματα και ανάλογα με το φως «δίνουν» και ένα διαφορετικό χρώμα. Για το νυφικό μακιγιάζ προτείνονται οι μεταλλικές χρυσές και σαμπανιζέ αποχρώσεις καθώς επίσης και οι ανοιχτές μωβ.

Εννοείται ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το χρώμα των μαλλιών σας, επομένως πρέπει να λάβετε και αυτό υπόψιν σας ώστε να βρείτε τον καλύτερο συνδυασμό που θα σας ταιριάζει απόλυτα και θα αναδεικνύεται η φυσική σας ομορφιά.

Γενικά tips για την επιλογή του νυφικού μακιγιάζ

Το νυφικό σας μακιγιάζ θα πρέπει να «ταιριάξει» στις ανάγκες του γάμου σας. Σε περίπτωση που ο γάμος σας είναι σε νησί θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας την έντονη ζέστη καθώς και τον αέρα και να διαλέξετε προϊόντα που θα παραμείνουν σταθερά για πολλές ώρες. Σαν φωτογράφοι γάμου σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε τα lip glosses καθώς ο αέρας θα είναι εχθρός σας και να προτιμήσετε αδιάβροχη μάσκαρα και eyeliner γιατί εκτός από την συγκίνηση, η υγρασία στο νησί είναι συχνό φαινόμενο. Εάν ο γάμος σας γίνει καλοκαίρι, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες για τη ζέστη και τον ιδρώτα και να επιλέξετε ένα πιο «απλό» look που δε θα νιώθετε ότι βαραίνει το πρόσωπο σας και εννοείται matte αλλά όχι βαριά καλλυντικά.

Ανάλογα με το στυλ και το μέρος του γάμου σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τη χρωματική σας παλέτα αλλά σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να ακολουθήσετε τη μόδα. Συχνά κυκλοφορούν διαφορά άρθρα με τίτλο « Τα απόλυτα trends για το νυφικό μακιγιάζ 2022», όμως στην πραγματικότητα το νυφικό μακιγιάζ πρέπει να βασίζεται στη διαχρονικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι παλιάς εποχής και όχι μοντέρνο. Πρέπει να είναι όμορφο και εντυπωσιακό όταν το ανοίξετε το άλμπουμ σας ακόμα και 50 χρόνια μετά!

Μοιραστειτε αυτο το αρθρο
γάμος στην γλυφάδα

Ψάχνετε φωτογράφο για τον γάμο σας;

γάμος στην Σίφνο

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και μαζί να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις που θα κρατήσετε για μια ζωή.

Φωτογραφικές ιστορίες αγάπης, όμορφες στιγμές, συμβουλές και τα πρόσφατα νέα μας. Καταλαβαίνουμε το άγχος σας και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να ανεβάζουμε χρήσιμα άρθρα ή φωτογραφίες που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα τον γάμο σας η τη βάπτιση σας.

Διαβαστε περισσοτερα