Φωτογράφος γάμου, πως να επιλέξω τον κατάλληλο;

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας του γάμου είναι ο φωτογράφος γάμου. Είναι γνωστό οι φωτογραφίες και το βίντεο θα σας μείνουν για να θυμάστε αυτήν την μέρα. Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα παρατηρήσει κανείς ότι υπάρχουν εκατοντάδες επαγγελματίες. Ποιός όμως είναι ο κατάλληλος για εσάς;


Είδος και στυλ φωτογράφισης Γάμου

Ένα βασικό στοιχείο που θα καθορίσει τις φωτογραφίες που θα πάρετε είναι το ύφος του φωτογράφου που θα επιλέξετε. Υπάρχουν διαφορετικά είδη φωτογράφισης όπως κλασσικό, ρεπορτάζ, editorial. Ένας φωτογράφος που κάνει ρεπορτάζ (όπως προτιμούμε να κάνουμε και εμείς) καλύπτει τον γάμο σας φωτογραφίζοντας όλες τις αυθόρμητες στιγμές σας χωρίς να παρεμβαίνει στην ροή του μυστηρίου. Ο κλασσικός φωτογράφος απευθύνεται σε πιο παραδοσιακά ζευγάρια, θα δώσει σημασία κυρίως στα βασικά σημεία του γάμου καθώς και στις οικογενειακές  φωτογραφίες. Τέλος, ο φωτογράφος editorial φωτογραφίζει επηρεασμένος από studio και περιοδικά μόδας, ώστε να έχετε αρκετές στημένες άρτιες φωτιστικά λήψεις.


Τιμές & Πακέτα Γάμου

Στην έρευνα αγοράς που θα κάνετε θα δείτε αρκετά τιμές και αρκετά πακέτα με άλμπουμ, dvd και εκτυπώσεις, των οποίων οι τιμές ποικίλουν. Πολλές ζευγάρια κάνουν την συγκρίση με το τι παρέχει ο κάθε επαγγελματίας σε εκτυπώσεις αλλά κάνουν το λάθος και δεν συγκρίνουν τις φωτογραφίες του κάθε επαγγελματία, την προσωπικότητα του, τον επαγγελματισμό του και την όλη εμπειρία που θα σας παρέχει φωτογραφίζοντας τον γάμο σας. Μην ξεχνάτε ότι μια άψογη φωτογράφιση γάμου μπορεί στο μέλλον να γίνει όσα άλμπουμ και εκτυπώσεις χρειάζεστε, ενώ μια όχι τόσο καλή δουλεία δεν βελτιώνεται όσα άλμπουμ και να πάρετε από την προσφορά. Για αυτό την επόμενη φορά μην μένετε μόνο στα πακέτα, προσπαθήστε να βρείτε τον καλύτερο και ποιοτικότερο φωτογράφο γάμου στο budget σας.


Το πρώτο ραντεβού με τον φωτογράφο γάμου

Όταν καταλήξετε στον φωτογράφο που σας ταιριάζει, καλό θα ήταν να κανονίσετε κάποιο ραντεβού μαζί του, για να συζητήσετε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τον γάμο σας. Το ιδανικό θα ήταν να δείτε άλμπουμ από διάφορους γάμους ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το στυλ του και να ξέρετε περίπου τι φωτογραφίες γάμου να περιμένετε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο χρονοδιάγραμμά του γάμου σας ώστε να πάρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλος, μπορείτε να συζητήσετε και το κομμάτι του βίντεο εάν επιλέξετε ένα φωτογραφικό στούντιο που παρέχει και αυτή την υπηρεσία.


Χημεία και επικοινωνία

Βασικό ρόλο στην επιλογή σας εκτός από τη δουλεία έχει και η χημεία που θα έχετε με τον φωτογράφο. Είναι το μοναδικό άτομο, από όλους τους επαγγελματίες που θα κλείσετε στον γάμο σας, που θα είναι τις περισσότερες ώρες κοντά σας. Επιλέξτε κάποιον που θα κατανοεί τις ανάγκες σας απο τα πρώτα ραντεβού, που θα σας προτείνει λύσεις και ιδέες για τον γάμο σας. Δεν πρέπει να είστε ένας ακόμα γάμος για κανέναν φωτογράφο γάμου, επιλέξτε κάποιον που ανυπομονεί να έρθει η ημέρα του γάμου σας και την θεωρεί όσο σημαντική την θεωρείτε και εσείς.


Είναι αυτός ο φωτογράφος ο ιδανικός για τον γάμο μου;

Αφού καταλήξετε και έχετε αναλύσει όλες τις λεπτομέρειες  με τον φωτογράφο σας ήρθε η ώρα να βεβαιωθείτε για κάποια πράγματα. Το βασικότερο είναι ότι η δουλεία που βλέπετε είναι από τον ίδιο φωτογράφο που θα καλύψει τον γάμο σας. Αποτελεί συχνό φαινόμενο σε διάφορα στούντιο φωτογραφίας να δείχνουν μια εξαιρετική δουλεία και την ημέρα του γάμου του ζευγαριού να πάει κάποιος άλλος φωτογράφος. Θα πρέπει να συζητήσετε το πως δουλεύει εκείνη την ημέρα, τον χρόνο και τον τρόπο παράδοσης της δουλείας όπως και το οικονομικό κομμάτι, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με τα παραπάνω tips στην επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου. Σας ευχόμαστε η ώρα η καλή και να περάσετε υπέροχα την ημέρα του γάμου σας!

Θα ήταν χαρά μας να συζητήσουμε για την φωτογράφιση και την βιντεοσκόπηση του γάμου σας και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνετε και εσείς ένα από τα ευχαριστημένα ζευγάρια που μας εμπιστευθήκαν.

Μοιραστειτε αυτο το αρθρο
γάμος στην γλυφάδα

Ψάχνετε φωτογράφο για τον γάμο σας;

γάμος στην Σίφνο

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και μαζί να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις που θα κρατήσετε για μια ζωή.

Φωτογραφικές ιστορίες αγάπης, όμορφες στιγμές, συμβουλές και τα πρόσφατα νέα μας. Καταλαβαίνουμε το άγχος σας και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να ανεβάζουμε χρήσιμα άρθρα ή φωτογραφίες που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα τον γάμο σας η τη βάπτιση σας.

Διαβαστε περισσοτερα