Tips για το απόλυτο νυφικό μακιγιάζ

Ένα από τα πολλά άγχη του γάμου είναι και το νυφικό μακιγιάζ, ένας τύπος μακιγιάζ πολύ ιδιαίτερος που απαιτεί καταρτισμένα άτομα για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να πρέπει να διορθωθεί τίποτα στο Photoshop. Κάθε μέλλουσα νύφη έχει σίγουρα στο μυαλό της διαφορά νυφικά μακιγιάζ ,όμως η φαντασία από την πραγματικότητα κάποιες φορές απέχουν πολύ  επομένως, καλό θα ήταν κάθε μια να είναι προετοιμασμένη πριν ξεκινήσει την αναζήτηση του κατάλληλου επαγγελματία.

Όπως είπαμε, το νυφικό μακιγιάζ είναι ένας ιδιαίτερος τύπος μακιγιάζ που δε μοιάζει ούτε με βραδινό ούτε με ένα απλό καθημερινό μακιγιάζ. Απαιτεί εμπειρία, ποιοτικά προϊόντα και τον συνδυασμό αρκετών τεχνικών ώστε να βγει ένα «τριπλό» αποτέλεσμα που είναι αψεγάδιαστο στην πραγματικότητα, στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο. Και αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που οι makeup artists χρεώνουν παραπάνω από ένα απλό μακιγιάζ. Η ποιότητα των προϊόντων και η προσοχή που θα δώσει ο επαγγελματίας στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε προσώπου, κάνουν τη διαφορά.

Tips για τη μέλλουσα νύφη

Ενημερωθείτε περισσότερο για τις τιμές

Η τιμή του νυφικού μακιγιάζ καθορίζεται από πολλές παραμέτρους αλλά σίγουρα ένα υπερβολικά οικονομικό νυφικό μακιγιάζ  ίσως ενέχει κάποιους κινδύνους. Πριν κλείσετε οποιαδήποτε συμφωνία, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον επαγγελματία ώστε να συζητήσετε μαζί του, να δείτε μερικές δουλειές του αλλά και να ρίξετε μια ματιά στα προϊόντα. Γενικά το νυφικό μακιγιάζ τείνει να είναι πιο ακριβό από ένα απλό μακιγιάζ γιατί εκτός από την εμπειρία και τον χρόνο που σας αφιερώνει ο makeup artist που μπορεί να φτάσει έως και μισή μέρα, σαν σωστός επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να έχει ποιοτικά και συνήθως high end προϊόντα. Η μεγάλη ποικιλία προϊόντων που καλύπτουν μέχρι και την τελευταία σας επιθυμία ίσως σας ”σώσουν” την ημέρα του γάμου.

Ζητήστε να γίνει πρόβα νυφικού μακιγιάζ

Συνήθως μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνεται μια ή δυο πρόβες και πρέπει σίγουρα να το εκμεταλλευτείτε! Πηγαίνετε προετοιμασμένη με ερωτήσεις, απορίες και προτάσεις στον makeup artist και μη φύγετε εάν δε δείτε το μακιγιάζ των ονείρων σας. Καλό θα ήταν η πρόβα να γίνει 1-2 μήνες πριν τον γάμο ώστε η όψη της επιδερμίδα σας να μην είναι εντελώς διαφορετική. Ανάλογα και την εποχή του γάμου, σιγουρευτείτε ότι ο makeup artist έχει τις κατάλληλες αποχρώσεις foundation και θα μπορέσει να καλύψει τυχόν διαφορές στον τόνο και την απόχρωση του δέρματος σας. Εάν ο γάμος γίνει Αύγουστο και το δοκιμαστικό Ιούλιο τότε είναι σίγουρο ότι θα είστε φανερά πιο μαυρισμένη και θα χρειαστείτε διαφορετική απόχρωση foundation.

Καθορίστε τον κατάλληλο χώρο για την πρόβα

Ο καταλληλότερος χώρος για την πρόβα είναι το μέρος όπου θα γίνει η προετοιμασία την ημέρα του γάμου. Φορέστε κάτι λευκό και καλέστε τον makeup artist νωρίς το πρωί ώστε να έχετε όλη την ημέρα για να δείτε πως θα εξελιχθεί και τι διορθώσεις χρειάζεται. Μετά την πρόβα συστήνουμε να φωτογραφηθείτε σε διάφορους χώρους και με διαφορετικό φωτισμό ώστε να δείτε πως «γράφει» στον φακό. Μια ωραία ιδέα είναι την ίδια μέρα να προγραμματίσετε μια pre-wedding φωτογράφιση, μια φωτογράφιση που προτείνουμε σε αρκετά ζευγάρια όπου θα σας εξοικειώσει με τον φακό και θα σας προσφέρει υπέροχες φωτογραφίες. Ως φωτογράφοι, έχοντας καλύψει εκατοντάδες γάμους μπορούμε να σας βοηθήσουμε να τελειοποιήσετε το μακιγιάζ σας μελετώντας τις φωτογραφίες σας ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που ονειρεύεστε.

Επιλέξτε κάτι διαχρονικό και μην ακολουθήσετε τη μόδα

Το διαχρονικό είναι πάντοτε της μόδας, ειδικά όταν αναφερόμαστε στο νυφικό μακιγιάζ! Επιλέξτε μπρονζέ, γήινες, χρυσές και ροζ αποχρώσεις που ταιριάζουν σε σχεδόν όλες, αποτελούν μια ασφαλή αλλά εντυπωσιακή επιλογή και «γράφουν» υπέροχα στον φακό. Τα υπερβολικά έντονα μάτια με χρωματιστές σκιές ή έντονο eyeliner μπορεί να είναι δελεαστικά μοντέρνα ,όμως κατά πάσα πιθανότητα το πρόσωπο σας θα χάνεται στις φωτογραφίες και δε θα αναδεικνύεται το αποτέλεσμα.
Επίσης, σημαντικό είναι να δώσετε «ένταση» σε ένα σημείο του προσώπου σας το οποίο θα διαλέξετε με τη βοήθεια του makeup artist. Εάν για παράδειγμα έχετε έντονα ανοιχτόχρωμα μάτια, τότε ένα έντονο κραγιόν θα ταιριάξει απόλυτα.

Αγοράστε τα βασικά προϊόντα που θα χρησιμοποιήσει ο makeup artist

Συνήθως προτείνουμε ο makeup artist να παραμείνει στον χώρο σας μέχρι να φύγετε έτσι ώστε να διορθώσει τυχόν ατέλειες. Όταν όμως τελειώσει το μυστήριο, σίγουρα θα θέλετε ένα μικρό φρεσκάρισμα. Εάν δεν μπορεί ο makeup artist να είναι εκεί, τότε σας προτείνουμε να αγοράσετε ακριβώς το ίδιο κραγιόν, την πούδρα και μερικά χαρτάκια για τη λιπαρότητα ώστε να φρεσκαριστείτε είτε μόνες, είτε με τη βοήθεια κάποιας φίλης. Προφανώς, δεν έχετε εμπειρία από νυφικά μακιγιάζ αλλά σίγουρα μπορείτε να διορθώσετε μερικές λεπτομέρειες.

Δώστε βάση στα προϊόντα

Ο makeup artist που θα κάνει το νυφικό σας μακιγιάζ δε γνωρίζει τον τύπο της επιδερμίδας σας και λογικά ούτε θα μπορεί να τον καταλάβει με την πρώτη ματιά εκτός εάν φυσικά πρόκειται για μια αρκετά λιπαρή ή ακνεϊκή επιδερμίδα. Εσείς με τη σειρά σας θα πρέπει να τον ενημερώσετε σχετικά με τον τύπο της επιδερμίδας σας ώστε να διαλέξει τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας ταιριάξουν. Για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες προτείνεται η χρήση matte προϊόντων ενώ για κανονικές και ξηρές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πιο ενυδατικά προϊόντα για ένα λαμπερό αποτέλεσμα.
Εννοείται μείνετε μακριά από προϊόντα με SPF γιατί συνήθως προκαλούν αντανάκλαση του φλας όπως επίσης και οι λευκές ή χωρίς χρώμα πούδρες. Καλό θα ήταν επίσης να αποφύγετε το glitter στα μάτια όπως επίσης και το έντονο highlighter γιατί παρόλο που είναι εντυπωσιακά, αντανακλούν το φως και δε «γράφουν» καλά στην κάμερα. Με βάση την φωτογραφική  εμπειρία μας, σας προτείνουμε να προσέξετε ιδιαίτερα την χρήση πούδρας στην περιοχή των ματιών, καθώς αντανακλά πολύ εύκολα το φως.

Μην πειραματιστείτε με την επιδερμίδα σας λίγο πριν τον γάμο

Το νυφικό μακιγιάζ που θέλουμε να κρατήσει για ώρες, να είναι λαμπερό και να αναδεικνύει τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, απαιτεί προσοχή στην επιδερμίδα που αποτελεί τον «καμβά» του makeup artist . Ξεκινήστε την προετοιμασία τουλάχιστον 3 μήνες πριν και προσθέστε στη διατροφή σας άφθονο νερό, φρούτα και λαχανικά ώστε η όψη της επιδερμίδας σας να είναι φυσικά υγιής και λαμπερή. Καλό θα ήταν να γίνεται καθαρισμός επαγγελματικά σε μόνιμη βάση ή να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 2 φορές μέχρι τον γάμο ώστε να είστε σίγουρες για το πως «αντιδρά» το πρόσωπο σας. Εάν σκοπεύετε να κάνετε κάποιες από τις θεραπείες που υπάρχουν ειδικά για νύφες, συζητήστε με τον αισθητικό σας τις πιθανές αλλεργίες που μπορούν να σας προκαλέσουν τα προϊόντα. Εννοείται ότι τουλάχιστον 1 μήνα πριν τον γάμο δεν ξεκινάτε τη δοκιμή νέων προϊόντων και κυρίως ενεργών συστατικών γιατί μπορεί να προκληθούν αλλεργίες και δερματικά προβλήματα που να μη διορθώνονται μέχρι την ημέρα του γάμου.

Το νυφικό μακιγιάζ θα είναι εκεί από την ώρα του γάμου έως ίσως την άλλη μέρα το πρωί ενώ θα σας «συντροφεύει» μια ζωή μέσα από τις φωτογραφίες και το βίντεο του γάμου. Επιλέξτε κάτι διαχρονικό, κάτι που να βγάζει τον καλύτερο σας εαυτό, να ταιριάζει στην προσωπικότητα σας και εμείς θα είμαστε εκεί για να αποτυπώσουμε την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας.

Μοιραστειτε αυτο το αρθρο
γάμος στην γλυφάδα

Ψάχνετε φωτογράφο για τον γάμο σας;

γάμος στην Σίφνο

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και μαζί να δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις που θα κρατήσετε για μια ζωή.

Φωτογραφικές ιστορίες αγάπης, όμορφες στιγμές, συμβουλές και τα πρόσφατα νέα μας. Καταλαβαίνουμε το άγχος σας και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να ανεβάζουμε χρήσιμα άρθρα ή φωτογραφίες που θα σας δώσουν έμπνευση και θα σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα τον γάμο σας η τη βάπτιση σας.

Διαβαστε περισσοτερα